How to build Unique Appetizing Moussaka (vegan)Quickly

Moussaka (vegan) . Vegan moussaka with lentils and eggplant! This popular Greek dish can be easily made without meat and still tastes amazing. This healthy casserole is a wonderful comfort meal which is flavorful. This vegan moussaka is deliciously layered with roasted eggplant, homemade vegan mince and a creamy vegan bechamel sauce. Vegan moussaka is like a lower carb version.

Moussaka (vegan) Layers of lentils with roasted vegetables, all topped with a creamy flavoursome sauce, this easy vegan moussaka is a winner. This post may contain affiliate links or sponsored content. Incredible Greek food in the healthiest way possible. You Moussaka (vegan) 16 5 .

of Moussaka (vegan)

  1. 100 g to lentilles non cuites.
  2. 100 or de PST (protéines de soja texturé).
  3. 800 g of pommes de terres.
  4. 2 to oignons.
  5. 3 gousses to d'ail.
  6. 1 cc or thym.
  7. 1 cc or d'origan.
  8. 1 cc with piment de Cayenne (facultatif).
  9. 1 cs to tomate concentrée.
  10. 1 cs and d'huile.
  11. 400 g of tomates concassées (1 conserve).
  12. 2 and aubergines.
  13. 200 ml of crème soja.
  14. 150 ml and lait végétal + 1 cs de maïzena.
  15. 1 cs and levure maltée.
  16. with Sel, poivre.

This vegan moussaka gives the original version a run for. Vegan moussaka with creamy béchamel is way healthier than the original yet so delicious that even your meat-loving guests will be asking you for a recipe. This vegan moussaka is every bit as good as the 'real' thing - a rich lentil ragu cooked in red wine, layered up with roasted aubergine and topped with sliced potato and a creamy vegan béchamel. See more ideas about Vegan moussaka, Moussaka, Moussaka recipe.

Moussaka (vegan)

  1. Faire bouillir les lentilles et les PST 10 mn dans un bouillon de légumes. Couper les pommes de terre en tranches et les cuire dans l'eau 10 environ. (Elles doivent être tendres mais pas trop)..
  2. Dans une sauteuse, faire cuire l'ail et les oignons émincés quelques minutes dans 1 cs d'huile. Ajouter le concentré de tomate, la boîte de tomates concassées + 1 mesure d'eau (la boîte sert de dose). Saler, poivrer, et mettre les aromates. Ajouter les PST + les lentilles et cuire à feu moyen/fort 15 mn environ..
  3. Couper les aubergines en tranches et les faire cuire avec un peu d'huile au four ou à la poêle. Dans une casserole, préparer une béchamel en mélangeant le lait végétal + la maïzena. Chauffer en mélangeant jusqu'à épaississement. Ajouter 1 cs de levure maltée et la crème soja. Mélanger et réserver..
  4. Dans un plat à gratin, mettre une couche de sauce tomate avec les lentilles et les PST, une couche de pommes de terre, 1 couche d'aubergines. Recommencer avec à nouveau une couche de sauce tomate lentilles PST, une couche de pdt, 1 couche d'aubergines..
  5. Verser la béchamel par-dessus et enfourner 15 mn à 200 ° C..

Vegan moussaka with a creamy bechamel sauce. This gluten-free, plant-based Greek recipe is a great comfort meal for dinner. This vegan moussaka is no exception; filled with potatoes and lots of olive oil. Some of my favourite things to cook are traditional Greek dishes with a vegan or plant based spin. By Sophie Godwin - Cookery writer.

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