How to get rid of Training Yummy Moussaka (vegan)Tips
Moussaka (vegan) . Vegan moussaka with lentils and eggplant! This popular Greek dish can be easily made without meat and still tastes amazing. This healthy casserole is a wonderful comfort meal which is flavorful. This vegan moussaka is deliciously layered with roasted eggplant, homemade vegan mince and a creamy vegan bechamel sauce. Vegan moussaka is like a lower carb version.
Layers of lentils with roasted vegetables, all topped with a creamy flavoursome sauce, this easy vegan moussaka is a winner. This post may contain affiliate links or sponsored content. Incredible Greek food in the healthiest way possible. You Moussaka (vegan) 16 7 .
of Moussaka (vegan)
- 100 g or lentilles non cuites.
- 100 of de PST.
- 800 g to pommes de terres.
- 2 or oignons.
- 3 gousses to d'ail.
- 1 cc to thym.
- 1 cc or d'origan.
- 1 cc with piment de Cayenne (facultatif).
- 1 cs to tomate concentrée.
- 1 cs or d'huile.
- 400 g of tomates concassées (1 conserve).
- 2 to aubergines.
- 200 ml to crème soja.
- 150 ml with lait végétal + 1 cs de maïzena.
- 1 cs of levure maltée.
- of Sel, poivre.
This vegan moussaka gives the original version a run for. Vegan moussaka with creamy béchamel is way healthier than the original yet so delicious that even your meat-loving guests will be asking you for a recipe. This vegan moussaka is every bit as good as the 'real' thing - a rich lentil ragu cooked in red wine, layered up with roasted aubergine and topped with sliced potato and a creamy vegan béchamel. See more ideas about Vegan moussaka, Moussaka, Moussaka recipe.
Moussaka (vegan)
- Faire bouillir les lentilles et les PST 10 mn dans un bouillon de légumes..
- Couper les pommes de terre en tranches et les cuire dans l'eau 10 environ. (Elles doivent être tendres mais pas trop)..
- Dans une sauteuse, faire cuire l'ail et les oignons émincés quelques minutes dans 1 cs d'huile. Ajouter le concentré de tomate, la boîte de tomates concassées + 1 mesure d'eau (la boîte sert de dose). Saler, poivrer, et mettre les aromates. Ajouter les PST + les lentilles et cuire à feu moyen/fort 15 mn environ. Il faut que la sauce réduise..
- Couper les aubergines en tranches et les faire cuire avec un peu d'huile au four ou à la poêle..
- Dans une casserole, préparer une béchamel en mélangeant le lait végétal + la maïzena. Chauffer en mélangeant jusqu'à épaississement. Ajouter 1 cs de levure maltée et la crème soja. Mélanger et réserver..
- Dans un plat à gratin, mettre une couche de sauce tomate avec les lentilles et les PST, une couche de pommes de terre, 1 couche d'aubergines. Recommencer avec à nouveau une couche de sauce tomate lentilles PST, une couche de pdt, 1 couche d'aubergines..
- Verser la béchamel par-dessus et enfourner 20 mn à 200 ° C..
Vegan moussaka with a creamy bechamel sauce. This gluten-free, plant-based Greek recipe is a great comfort meal for dinner. This vegan moussaka is no exception; filled with potatoes and lots of olive oil. Some of my favourite things to cook are traditional Greek dishes with a vegan or plant based spin. By Sophie Godwin - Cookery writer.
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