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Piperade . Let my dad share with you his mother's recipe for piperade, a traditional tomato and pepper stew from the Basque Country. Green peppers are featured in many traditional Basque dishes. This piperade can be served as a main dish, usually with the addition of. We can't thank you enough for your continued support and generosity, and we look forward to seeing you all again very soon. Piperade (from the Occitan béarnais piperade Piper: red pepper piperade in Spanish) is a gourmet accompaniment There is also a piperade béarnaise.

Piperade The sauce is prepared in a casserole, basking. Pipérade trumpets the versatility of French Basque cuisine. A simple sauté is enlivened with the local cured pork, Bayonne ham, and a spicy paprika known as piment d'Espelette. You Piperade 9 11 .

of Piperade

  1. 2 to poivrons rouges.
  2. 1 and petite tomate marmande.
  3. 1 to petite tomate ananas.
  4. 1 to oignon rouge.
  5. 2 gousses and d’ail.
  6. 5 of œufs.
  7. to Piment d’Espelette.
  8. with Sel.
  9. with Huile d’olive.

Voir plus d'idées sur le thème Piperade, Recette, Cuisine. Piperade or Piperrada , from piper is a typical Basque dish prepared with onion, green peppers, and tomatoes sautéd and For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for Piperade. Pipérade is a dish from the Basque region of France that always includes tomatoes and bell peppers. This version with eggs is similar to a frittata. prepare the piperade: slice red, orange, yellow, and/or a combo of all, including green peppers, if plate the fish skin side up over a generous dollop of the piperade preparation. add roasted potatoes.

Piperade

  1. Émincer grossièrement l’oignon.
  2. Couper l’ail en fine lamelles.
  3. Laver et enlever les grains des poivrons avant de les couper en courtes lamelles.
  4. Laver les tomates et les couper en morceaux.
  5. Dans une poêle chaude faire revenir l’oignon et l’ail dans l’huile d’olive.
  6. Ajouter les poivrons, les faire revenir, saler et relever avec une cuillère à café de piment d’Espelette et laisser cuire pendant 10 mns.
  7. Ajouter les tomates et laisser cuire pendant 20 mns.
  8. Égoutter la préparation dans une passoire fine.
  9. Dans un saladier, casser les 5 œufs et les battre en omelette, saler et relever avec le piment.
  10. Dans la poêle chaude avec un fond d’huile d’olive, verser les œufs battus, ajouter les poivrons et laisser cuire à feu moyen et à couvert jusqu’à ce que les œufs soient cuits.
  11. Servir avec une salade verte.

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